Řidič je snadný cíl | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Řidič je snadný cíl

Vážení čtenáři,

způsob, jakým tento stát přistupuje k motoristům, zavání ze všeho nejvíc šikanou. Majitel vozu je vnímán politiky a úředníky jako nesvéprávné zvíře, které svojí činností ničí přírodu, ucpává města a zabíjí další lidi. A proto musí být neustále trestán. Nekvalitními silnicemi, mizernými úřednickými službami, které by bylo lépe nazvat buzerací. Ale to zdaleka není vše. Hlavní je motoristu neustále dřít daněmi a poplatky, až z něj zbude roztřesený, chudý uzlíček nervů. „Má na auto, tak ať platí!“ zní unisono z úst těch nejezdících. Že přeháním? Ale vůbec ne! Uplynulý týden mi dává za pravdu.

Do kolonky neschopných úředníků a politiků patří jistě zatím marné úsilí ministra dopravy Dana Ťoka aspoň částečně smysluplným způsobem resuscitovat mýtný systém a nevyjít z toho jako úplný ignorant. Zájmy mnoha velkých českých ekonomických hráčů se tříští, partají také a čas kvačí. Teď dostal Ťok prodloužený termín přes vládní dovolenou a pak se uvidí. S řešením mýta už dříve spojil své další setrvání ve funkci, takže třeba už v září budeme mít dalšího ministra dopravy. Od listopadového převratu již osmnáctého. Pražský magistrát zase přišel s geniálním nápadem. Všude se zavedou parkovací zóny a řidič, který si nekoupí roční kupon na veřejnou dopravu, zaplatí za možnost parkovat před svým bydlištěm o čtyři tisíce víc. Takové nápady volají po jediném: v Praze dozrál čas opět po stoletích začít uvažovat o defenestracích!

Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851