Jak se neuvařit | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Jak se neuvařit

Vážení čtenáři,

píšu tyto řádky v pátek odpoledne a v pražských Holešovicích, kde sídlí naše redakce, se rtuť teploměru uhnízdila na hodnotě 38 °C. Sedmitýdenní téměř nepřerušený pás tropických rekordních veder už unavuje. Mladé, staré, hubené i tlusté. Hodně je to vidět na silnicích. A nejde jen o statistiky nehod a počty úmrtí. Tady se s nárůstem nutně musí počítat, ať už to zní sebevíc cynicky. Ale prostě je krásně a lidé víc jezdí. Navíc vedro otupuje, unavuje a na silnicích je k vidění tolik fatálních řidičských chyb, až se někdy chce brečet. Je divné, že ještě přežíváme. Snad nedopadnu jako o tři roky mladší muž, který zemřel v Praze přímo za volantem při čekání na zelenou.

V polovině září, kdy odstartuje slavný frankfurtský autosalon, snad už bude chladněji. Pro ty, kteří na novinky nechtějí čekat tak dlouho, přinášíme přehled největších očekávaných exponátů.

Světu motorů se podařilo exkluzivně zjistit, že připravovaná druhá generace Škody Roomster se má podle nejnovějšího rozhodnutí vedení prodávat jen v Česku, na Slovensku a výhledově možná přibude jen pár středoevropských zemí. Tak to tu ještě nebylo. Pravidelní čtenáři už z našich stránek dávno vědí, že nový roomster bude pouze aktuální Volkswagen Caddy s odlišným líčením a že se budou společně vyrábět v polské Poznani. Na tom by ještě nebylo nic tak zvláštního. Bohužel originální volkswagen i naklonovaná škodovka vypadají stejně jako už deset let prodávané caddy. Není to snad trochu příliš? Nebo spíš málo? To ukáže až zájem Čechoslováků, kteří tak budou mít díky Škodovce zase o společné téma víc.

Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851