Hlavně aby vám dobře fungoval mobil! | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Hlavně aby vám dobře fungoval mobil!

Vážení čtenáři,

největší podzimní evropská přehlídka automobilových novinek ve Frankfurtu nad Mohanem opravdu ukazuje svět na čtyřech kolech v pravém světle. No, óda na radost to není. Podíváme-li se na tzv. auta pro život, tedy vozidla pro obyčejné smrtelníky, moc premiér v obrovitém areálu nenajdeme. Volkswagen Tiguan, Renaulty Mégane a Talisman, Suzuki Baleno, Opel Astra a asi sem patří i Audi A4, které na první pohled moc inovativně nevyhlíží, ale pod kapotou je nového dost. A končíme. Pak už je k vidění spousta ekologických variant, sportovních a luxusních vozů pro horní jedno promile a neskutečné množství elektronických vychytávek. Konektivita je heslem dne. Automobilky se mohou přetrhnout, aby vám zajistily i za jízdy dokonale komfortní pohyb na netu. Vaše mobily nesmí zahálet. Že se při neustálém dívání na displej asi brzy zabijete, nikoho moc nezajímá. Pokud jde o skutečné potřeby dnešních řidičů, současná elektronická nabídka je předbíhá zhruba o dvacet let.

Ale jen automobilky za to nemohou. Vše kolem aut řídí bruselská pravidla. Ať už emisní nebo bezpečnostní. Kvůli ochraně chodců vypadají všechny vozy přibližně stejně. Podobný vliv na design má i snaha o co nejmenší aerodynamický odpor a tím i snížení emisí. Výrobci vědí, jaké motory a jaká řešení na podvozku musí použít, aby splnili normy a nebylo to přehnaně drahé. A dokud nepřijde nějaký převratný nový materiál nebo technické řešení, nečekejme obrat. Učme se radovat z každého nového tvaru diody LED v předním světlometu, hlavního to rozlišovacího prvku dnešních aut…

Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851