Rozmotáváme klubíčka turbulentního chaosu | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Rozmotáváme klubíčka turbulentního chaosu

Vážení čtenáři,

autosvět žije v turbulentním období. O aféře Dieselgate píše každý, leč reálně vysvětluje o sotva hrst než málo a v řidičích víří další a další obavy. Projdu s naftovým motorem na emisích? Jak to bude s nahráním nového softwaru? Mohu ho odmítnout? Otázek slyším den co den tolik! Na vážkách jsou dokonce už i majitelé zážehových motorů. Jen za minulý týden mohu dodat minimálně tucet jmen svých známých.

Podzimní turbulence s námi ale neházejí jen kvůli z(a)traceným emisím. Ve čtvrtek jsem u zpráv žasl, co vše média vyplodila z novely zákona o přestupcích, účinné od 1. října. Na silnicích se zvedají pokuty, prohřešek mohou začít řešit úřady až bezmála po dvou letech od spáchání a podobné nesmysly.

Svět motorů coby nejdůležitější motoristický časopis v zemi nenávidí povrchní a ukvapené závěry. Nové číslo, které držíte v rukou, je jasným důkazem.

Martin Frei se na aféru emisí podíval se svým typickým nadhledem. Jsem si jistý, že se nad jeho propojením světa motorů, politiky a kapitánů průmyslu nejen poučíte, ale i pobavíte. Jako já. Dvoustrana dr. Diesela alias Martina Vaculíka zodpovídající deset nejčastějších otázek rojících se kolem kauzy desetiletí je podobně srozumitelná, a hlavně užitečná těm, na nichž nám záleží nejvíc: řidičům.

Klubíčko zmatků, které přinesl rozbor přestupkového zákona, zase nedalo spát Petru Slováčkovi. Na straně 4 ho rozmotává nejen vám, ale dost možná i lidem, kteří se na chaosu plynoucím ze všech těch zdvojených paragrafů „silničních“ zákonů sami podíleli.

Říká se, že turbulence je svou podstatou jevem nevypočitatelným. Je ji však možno analyzovat a řídit její základní příčiny. A to je úkolem nejen aktuálního Světa motorů.

Poučné i zábavné čtení přeje

David Šprincl,

zástupce šéfredaktora

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851