Hop, hop, hop | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Hop, hop, hop

Vážení čtenáři,

osud byl ke mně dlouhá léta nakloněn a v posledních letech mě jen minimálně naváděl na dálnici D1. Asi před třemi lety jsme si s manželkou řekli, že poprvé od roku 1985 vyzkoušíme dovolenou v Chorvatsku. Vzpomínky na 26 hodin v karose na rozpáleném motoru vzadu byly příliš živé… Vyjeli jsme v noci a narazili na nejdelší český tankodrom. Ještě teď si vzpomínám, jak jsem měl kdesi na Vysočině pocit, že ten poskakující volant v ruce prostě neudržím. A začali jsme se „dé jedničce“ opět vyhýbat. Před týdnem jsem ji projel tam a zpět znovu. A dokonce federálně, tedy až do Bratislavy. Přestože tempo generálních oprav je šnečí, pokrok je znát. Až bude za tři, čtyři, pět, možná deset roků hotovo, bude to určitě na pár let lepší. Jen se nemohu zbavit dojmu, že i opravené úseky mají k dokonalosti západních dálnic ještě hodně daleko. K tomuto poznání mě dovedlo následných asi 50 km na rakouských autostrádách. Stavíme za reálné evropské ceny (většinou ještě dráž), déle, a výsledek je horší. To je moc podivná úměra, která svědčí o jediném – o neschopnosti (nebo nechuti) státu vynutit si za peníze daňových poplatníků nejvyšší kvalitu.

No, od Nového roku už D1 určitě nebude z našich dálnic nejhorší. Z rychlostních silnic se totiž škrtem pera stanou dálnice a nám přibude 450 km autostrád. To nás pozvedne v žebříčcích životní úrovně. Už se těším, až budu hopsat směrem na Liberec, tentokrát už po dálnici D 10. To bude jistě povznášející pocit. Hop, hop, hop do lepších časů.

Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851