Skvělé, když aspoň někde vítězí rozum | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Skvělé, když aspoň někde vítězí rozum

Vážení čtenáři,

soustava dopravních staveb Blanka to od nás novinářů schytávala dlouhá léta. Drahá, zbytečná, nedokonalá. Od jejího provizorního otevření uběhly dva měsíce a možná i vy jste si všimli, že rétorika se trochu změnila. Jet Blankou je totiž příjemné a rychlé. Škoda jen, že nejsou dokončeny zbývající části městského okruhu, a tak často dobu ušetřenou v tunelu ztratíte při výjezdu z něj. Přesto klady převažují. Den po dni se zvyšuje počet aut využívajících tunelový systém. O tom, že je Blanka pro Prahu přínosem, svědčí nejlépe i hysterické reakce zelených. Vehemence, s níž se snaží okolí přesvědčit, že Blanka je dílo ďáblovo. Nejraději by leželi na zemi pod koly aut v Dejvicích, kde vozů opravdu přibylo, a dusili se před kamerami, aby dokázali svoji pravdu. Horší je podivná rychlost městských úředníků. Ti s poukazem na Blanku začali brutálně omezovat osobní dopravu mimo tento komplex. Přibývá zón se sníženou rychlostí, ubývá jízdních pruhů, objevují se semafory na zcela zbytečných místech a vyhrazené pruhy pro MHD a taxíky. Znechutit lidem jízdu autem, to je jediný cíl. Je zajímavé, že všechny úpravy jsou jakoby okopírované z návrhů fundamentalistického cyklisticko-ekologického sdružení Auto*Mat. Já si ale nevzpomínám, že bychom ve volbách na pražskou radnici volili toto hnutí. To si jen někdo ulehčuje práci a nemyslí.

O to víc člověka potěší, když se dozví, že jsou místa, kde si ještě radní udrželi zdravý rozum. Redaktor Matouš Jelínek se byl podívat v Pardubicích, kde konšelé naopak v centru vyhrazené pruhy pro městskou dopravu zrušili. A zdá se, že z toho profi tují všichni.

Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851