Je těžké milovat Evropu | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Je těžké milovat Evropu

Vážení čtenáři,

pokud se v poslední době u nás mluví o Evropské unii, málokdy to bývá něco milého nebo pochvalného. Je škoda, že už jako samozřejmost přijímáme fakt, že k nám z EU plyne víc peněz, než kolik do ní dáváme. Že díky členství v Unii nejsme národ žijící na okraji, ale patříme ke společenství, které sice trochu zaspalo dobu, ale stále se s ním musí počítat. Ano, je plno pozitivních věcí, které nám EU přinesla.

Na druhou stranu je třeba si přiznat, že je hrozně těžké Unii milovat. A nejde jen o zdrcující neakceschopnost starého kontinentu, která je v posledních měsících, plných z daleka přicházejících uprchlíků a muslimského terorismu, do očí bijící a i v obhájcích spojené Evropy vyvolává pocity studu a ponížení.

Ale pro negativní příklady bruselské moci nemusíme chodit tak daleko a vystačíme si s motorismem, který je našemu časopisu vlastní. Třeba jen emisní skandál, který už tři měsíce hýbe celým automobilovým světem, má svůj základ v nedobré práci evropských zákonodárců a přeplacených úředníků. Odfláknutá norma měření spotřeby a přehnaně tvrdá emisní pravidla porodily Dieselgate. Ale jde i o menší přehmaty. Jak ukazuje hlavní téma tohoto čísla z pera Martina Vaculíka, Evropa dokáže i z tak banální věci, jako je měření tlaku vzduchu v pneumatikách, udělat záležitost, která majitele aut přijde zcela zbytečně na desítky tisíc korun.

Poučné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851