Stát bohužel nepřekvapil | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Stát bohužel nepřekvapil

Vážení čtenáři,

jednou z věcí, které mě zaručeně dokážou vytočit doruda, je naprostý nesoulad mezi tím, co po nás v Česku stát chce a co nám dává. Hned na začátek upozorňuji, že sice principiálně horuji pro co nejmenší daně, na druhé straně strávím i ty vysoké. Jen musím mít pocit, že za ně od státu dostanu odpovídající služby. Potřebuji vědět, že každá koruna, kterou mi strhnou z platu nebo kterou zaplatím pětinovým zdražením každého nákupu, bude využita smysluplně a pro blaho mé i ostatních občanů. Bohužel takový pocit jsem zde ještě nezažil, a to platím daně už dlouhých 36 let.

Ze všech stran se neustále valí důkazy, že se tu pořád krade a nesmyslně vyhazuje za pitomé projekty. Že z daní placení politici a úředníci nepracují kvalitně. Dnes a denně se ukazuje, že státem (námi) placení úředníci lidmi pohrdají, a chovají se stále zpupněji. Na úvod roku 2016 stát opět nezklamal. Ministru dopravy se nedaří rozjet akci „Mýto“. Ťok se za rok nehnul vpřed ani o píď. Smlouva s Kapschem brzy skončí, nástupce je v nedohlednu. Teď Úřad na ochranu hospodářské soutěže otloukl ministrovi o hlavu výběr organizace, která mu s hledáním správného řešení měla pomoci. Mezitím už na Slovensku jezdí bez známek a vybírají mýto elektronicky.

Humus ve stanicích technické kontroly se poslanci a úředníci snaží vymést za pomoci fotografování testovaných vozidel. Dělají to tak diletantským způsobem, že systém kolabuje a STK jsou prakticky nefunkční.

S velkou pompou odstartovaná možnost volby registračních značek až po svém startu odhalila řadu naprosto nedomyšlených věcí a ve srovnání s okolním světem je totálně předražená.

A uvnitř čísla se dočtete i o „klauniádě“ se značkou Zákaz vjezdu nákladních automobilů. Dost hustý úvod roku…

Uklidňující čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851