Sníh odhaluje slabiny řidičů | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Sníh odhaluje slabiny řidičů

Vážení čtenáři,

tak jsme po měsících plných bláta a tepla konečně zase zažili zimní chvíle. Kotouče na plynoměrech se roztočily do prestissima. Na silnicích se objevil sníh a sem tam i špetka ledu. Kromě již tradičních nedostatků v údržbě silnic se objevil ještě jeden fenomén nové doby. V plné nahotě se ukázalo, jak špatní řidiči jezdí po českých cestách. Jistě, nelze všechny házet do jednoho pytle, ale dlouhá léta ve vozech se stále vyšším zabezpečením z mnohých udělala doslova strašpytle. Bylo až tragické sledovat, jak se na ošetřené, téměř suché silnici řada aut plouží třicítkou, byť i v zimě se tam dá jezdit devadesátkou. Jak si lidé za volantem nevěří a svojí přehnanou opatrností přidělávají problémy ostatním. My, co jsme skládali řidičské maturity ve stodvacítkách na zcela neošetřených komančských silnicích, jen kroutíme hlavou. Víc se dělat nedá nic. Jen trpět a čekat, až sníh roztaje.

Pevně věřím, že vám toto číslo Světa motorů zvedne náladu. Jako první v celé Evropě jsme se svezli v nové Kie Sportage. Představujeme i dech beroucí třínápravové české auto Bureko. Pronikli jsme na místa, kde se v přísném utajení vyrábějí řidičské průkazy. A také začínáme velký test jedenáct let staré Dacie Logan. Koupili jsme ji v bazaru za 19 500 korun. Na tachometru má přes 432 tisíc kilometrů. Změřili jsme její výkony, opravili ji a zkusmo nechali projít STK. A až rumunský vůz dotestujeme, do posledního šroubku ho rozebereme. Máte se nač těšit!

Příjemné čtení přeje Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851