Se sněhem i bez, ale populismus u nás nehledejte! | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Se sněhem i bez, ale populismus u nás nehledejte!

Vážení čtenáři,

ve středu se nás pár zpozdilo. Sníh, s nímž už letos málokdo počítá, protáhl ranní cestu autem na dvojnásobek. Tam, kde denně valím devadesát, jsem co sto metrů padal do karavany sunoucí se třicítkou. Schválně jsem četl a počítal. Devatenáct aut z dvaceti, která si troufl a hodit levý blinkr, měla na zádi ona zaklínadla 4x4, xDrive, AWD či 4Motion. Opravdu pohon všech kol dává řidičům tolik jistoty navíc? To Martin Jeník několik dní na sněhu i bez něj zjišťoval tím nejlepším způsobem. Ve dvou autech lišících se jedinou věcí: pohonem 4x2 vs. 4x4.

Ve čtvrtek už jsme hrnuli články na výjezdy a plotry, jak říkáme černobíle a barevně tištěným stránkám, než je živé otevřete v časopise, pod sluncem prosvícenou oblohou. A řešili, jestli nám má být horko z diskuse o reformě bodového systému, kterou rozproudilo velké téma v jedněch novinách. Nakonec jsme všechno odbyli v rubrice Fuj. Proč? Vše jsme i s názory ministra Ťoka rozebrali do šroubku v září 2015.

Co MF Dnes a ostatní přinesli proti Světu motorů 40/2015 nového? Nic. Navalil se na nás obyčejný populismus ministra dopravy. Jako by si připravoval půdu onou známou fintou: když už se o tom tak dlouho mluví, mohly by se ty pokuty přece jen zvednout, že?

Nechtěli jsme znovu opakovat Světem motorů omleté, že v Česku opravdu nejsou sazby vyšší než v cizině. Namátkou jízda bez pásů v Polsku za 650 Kč, v Rakousku 800 Kč, u nás 2000 Kč. Takzvané „servisní stránky“ časopisu (to jsou ty zeleně označené) jsme raději věnovali kauze vybouraných filtrů DPF při měření emisí a tomu, o co jste si houfně psali: kam zmizely zástěrky? Nechybějí našim autům?

Poučné čtení bez populismu přeje

David Šprincl, zástupce šéfredaktora

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851