Elektromobily, manželka a další nepodstatné věci | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Elektromobily, manželka a další nepodstatné věci

Vážení čtenáři!

Jedenáct tisíc nových aut, to býval v posledních letech zamrzlý průměr tuzemských registrací ve dvou měsících na počátku roku. Loni v lednu Češi poprvé ulítli: 15 727. V únoru ještě šest stovek přidali. Že to bude těžké letos překonat? Pche! Leden: sedmnáct a půl tisíce. Únor: 19 299 aut! V duchu tohoto vzletu podobného kariéře Led Zeppelin není pochyb, že Svět motorů musí psát plechovýma očima. Zde je nejčerstvější výsledek: z probíhajícího autosalonu v Ženevě přinášíme přes dvacet stran.

Vykašlali jsme se ale na honbu za co nejvyšší číslovkou novinek na titulu. Početný redakční tým pro vás v Palexpu místo toho prolezl skrz na skrz hlavně kousky, co si skutečně najdou řidiče.

Takže ač jich automobilky u Ženevského jezera vystavují opět dost, elektro a další vize zítřků, které třeba nikdy nenastanou, v tomto Světě motorů nehledejte. Ostatně i hlavouni automobilek už zahodili dekorum a nazvali věci pravými jmény. „Elektromobil 500e se povedl. Ale nekupujte ho. Proděláváme na něm. Upřímně si neumím představit, jak na elektromobilech začít vydělávat.“ Tahle slova patří šéfovi Fiatu Sergiu Marchionnemu. Z aktuálního Světa motorů by měl tenhle starý lišák určitě radost. Tipu, velkému malému autu pro obyčejné lidi, věnujeme víc než celou stranu 20. A Kung fu Panda se nám o dva listy dál vešla do exkluzivní hitparády. Mimochodem velmi neotřelé! 

Nevážných stránek nakonec najdete v tomto čísle víc, než jsme ještě v půlce týdne plánovali. Když jsme třeba z dějiště MS biatlonistů narychlo sháněli k vyhlášeným bavičům Soukalová + Moravec i nenápadnější dvojku do řidičských zpovědí, čekali jsme nudu. Ale Veronika Vítková a hlavně samorost Michal Šlesingr parádně překvapili. „Z vozidel mám nejraději auto. Autobus ani vlak totiž nevlastním. Preferuji vozy praktické, do kterých se vejde manželka, ale i další nepodstatné věci.“ Po téhle Michalově odpovědi mi bylo jasné, že nebere náš autařský rozhovor zas tak vážně.

Svět motorů ale až na tyto výjimky vážně brát můžete. To vám za celou redakci přísahá

David Šprincl

zástupce šéfredaktora

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851