Motoristé, je čas chtít po státu dotace! | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Motoristé, je čas chtít po státu dotace!

Vážení čtenáři,

uplynulý týden opravdu nebyl v Česku lehký. Jobovek i nečínských bylo plno a vše vyvrcholilo dnem, kdy se odevzdávají daňová přiznání. Už léta si daně počítám sám a je to vždy záležitost bolestná. Od té doby, co předchozí „pravicová“ vláda absurdně zvedla vše, co šlo, a zavedla i daň z daně (když nám do daní jdou odvody zaměstnavatele na tzv. sociální a zdravotní pojištění), pravidelně při vyplňování daňového přiznání pláču. A ještě hůř mi je, když pak vidím, kam vybrané peníze směřují. Napadlo by mě snad někdy dávat svoje peníze na koupi stadionu pro prvoligový fotbalový klub? Nenapadlo! Proboha, proč bych to dělal? Proč bych strkal prachy do kapsy tajemnému soukromníkovi? Pražští radní přesto ve čtvrtek za 121 milionů koupili zchátralý stadion Bohemky. Z vlastní kapsy by to nedali, to se ví. Ale z cizího, to se to rozdává. A co chudáci zemědělci. Znáte tuhle starou anekdotu? Jaké jsou čtyři největší problémy socialistického zemědělství? Jaro, léto, podzim, zima. No, asi to platí i pro kapitalistické rolníky. Po deštivých letech přišlo loni sucho, úroda se zmenšila a oni pláčou. A tak jim vláda nadělí rovnou 600 milionů. Ať se pomějí. Staral se tak někdo o průmyslová odvětví, v nichž došlo k převratným neočekávaným změnám? Nestaral. Asi průmyslníci málo brečeli.

Když tak koukám, jak všichni chodí s nataženou dlaní, napadá mě, proč bychom si o dotace neměli rázně říci i my, motoristé. V hlavním tématu tohoto čísla přinášíme exkluzivní test tlumičů pérování. Jejich životnost je spočítána pro jízdu na kvalitních silnicích. Ty české stojí za prd. Stát není schopen je budovat ani udržovat a životnost tlumičů se rapidně zkracuje. Moje milá vládo, myslím, že jedna dvě miliardy do kapes vlastníků aut by to jako odpustek za tvoji neschopnost spravily!

Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851