Liga neschopných | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Liga neschopných

Vážení čtenáři,

sledovat dění na našich ministerstvech, to je opravdu jen liga pro silné nátury. A teď mi nejde ani tak o evidentní střety zájmů, jaké předvádí dnes a denně Andrej „Bureš“ Babiš v čele ministerstva na holení občanů. Jde mi o běžný život, který mají právě úředníci řídit. A co za svoji důvěru a stržené peníze dostáváme? Nechci být sprostý, a tak nenapíšu krátké pětipísmenové slovo, které se mi tlačí do klávesnice. Budu politicky korektní a vystačím s třípísmenovým konstatováním: nic! A to nic je vlastně ještě ta lepší varianta. Jak známo, kdo nic nedělá, nic nezkazí…

Dokonalou ukázkou koncentrované neschopnosti je ministerstvo (možná by bylo namístě použít spíš český ekvivalent pidisterstvo) dopravy. Prakticky vše, do čeho se na dopravě v poslední době pustili, skončilo průšvihem. Totálně zpackaný registr aut nebo neschopnost vůbec jen vypsat výběrové řízení na nového provozovatele mýta. A už je na obzoru další pohroma. Stovky plánovaných úseků nových dálnic a silnic budou mít zpoždění. EU se naštvala a místo starých posudků vlivu na životní prostředí EIA z let před naším vstupem do společenství vyžaduje nové. Výjimečně se nemůžeme zlobit na byrokraty v Bruselu, ale jen a jen na sebe. Že jako povolné stádo pouze sledujeme, jak si z nás námi zvolení zástupci dělají srandu.

Nevěříte? Tak si v tomto čísle Světa motorů přečtěte článek Petra Bartáka o odstraňování závalu na D8. Jak ministerstvo dopravy absolutně ignoruje pátrání po viníkovi. Pokud do 6. června nepodá ministerstvo žalobu, bude čin promlčen a nikdo už nikdy viníka nezjistí. A o to úředníkům zjevně jde.

Uklidňující čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851