Policejní vzkaz: Pij, řiď a bourej! | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Policejní vzkaz: Pij, řiď a bourej!

Vážení čtenáři,

často si o sobě myslíme, že jsme pupkem Evropy a že vše, co se tady děje, někoho ve světě zajímá. Není to pravda! Většinou o nás nikdo neví, nikoho moc nevzrušujeme. Ti ze Západu nás neberou ani jako Středoevropany, ale jsme pro ně jen problémovou východní Evropou. Holedbáme se říkánkami o zlatých českých ručičkách, a přitom jsme se stali oby- čejnou obrovskou montovnou. A když potřebujeme něco doma opravit, musí přijít svědomitý Ukrajinec, neboť našinec to nezvládne. Okamžiků, kdy někdo z Čechů zaboduje tak, že o tom mluví celý svět, je fakt poskrovnu. Ani úžasný Jágr to nedokáže, byť ho všichni právem obdivujeme. Ale hokej se hraje pořádně jen zhruba v šesti státech severního mírného pásu, a to bohužel není celý svět.

Když začnu pátrat v paměti, kdo z Čechů v poslední době zaujal opravdu kompletní planetu tak, že ho byla plná média, moc příkladů nenajdu. Zde jsou. Právě slavíme páté výročí od chvíle, co prezident Václav Klaus při návštěvě Chile ukradl plnicí pero. Celý svět pak obletěly i záběry, jak Klausův nástupce Miloš Zeman dostal virózu, a přesto se statečně doplazil ke korunovačním klenotům a málem je rozmnožil i o nefalšovanou českou šavli. A minulý týden celý svět referoval o opilém českém policistovi Karlu Kadlecovi, který svým teréňákem schválně zdemoloval na pražských Vinohradech 51 aut. Ano, je to stejný člověk, který před rokem boural, chtěl ujet, nadýchal 1,5 promile, odmítl odběr krve a pak uspěl u soudu, který zcela skandálně jeho počínání vyhodnotil nikoli jako trestný čin, ale jen přestupek. Teď mělo začít odvolací řízení. Po celý rok byl bývalý učitel na Policejní akademii postaven mimo službu. Přeloženo: nedělal nic a my jsme mu za to z daní dávali polovinu mzdy. Teď schválně likvidoval auta, neměl řidičák a jeho auto nebylo pojištěno. Škody přesáhly dva miliony korun. Zaplatíme my všichni slušní řidiči z garančního fondu ČKP. A ministr vnitra stále nemá dost důkazů k tomu, aby se policie Kadlece okamžitě zbavila… Fraška? Ne, to je Česko!

Povzbuzující čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851