Hra skončila, život začíná | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Hra skončila, život začíná

Vážení čtenáři,

novinek na automobilovém trhu v posledních letech ubývá. Sice máme dost nejrůznějších faceliftů a pseudofaceliftů, ale opravdových funglovek je pomálu. Ještě tak nové generace, ale nové modely…? Těch je minimum. Proto se nedivme, že si Škodovka na světové premiéře svého prvního velkého SUV Kodiaq dala tolik záležet.

Noty v podobných případech jsou vždy totožné. Nejdřív se objeví koncept, z něhož lze vyčíst kontury nového vozu. V případě Škody se tak stalo na březnovém ženevském autosalonu, kde ukázala koncept Vision S. Pak následuje období, kdy tu vyletí jedna zpráva, tamhle zase druhá, občas jakoby úplně nečekaně uteče automobilce nějaká informace. Cíl je jasný, neustále k chystané novince přitahovat pozornost. Poté výrobce pozve novináře z nejvýznamnějších světových médií na první jízdy, kde už se jezdí novinkou v prodejní verzi, ale ještě důkladně zamaskované. Čtenáři si vzpomenou, že Svět motorů v červenci v Norsku na polepeném kodiaqu nechyběl. Krátce poté automobilky vypustí několik fotografií originálu. Následuje výstavní premiéra. Tu si první sedmimístná škodovka odbude na autosalonu v Paříži na přelomu září a října. Ale protože by auto v tak přesyceném prostředí mohlo zapadnout, musí se konat ještě před autosalonem světová premiéra. A na tu jsme vyrazili ve čtvrtek do Berlína. Odhalení proběhlo až večer, ale už přes den ožily weby. Několik obskurních naprosto bezvýznamných serverů jako vždy nedodrželo embargo na zveřejnění oficiálních fotografií a spustilo na sítích doslovnou kodiačí lavinu, která vygradovala večerní show v bývalé berlínské elektrárně. Ve Škodovce si mohli spokojeně zamnout rukama. Odvedli kvalitní marketingovou práci.

Vše, co potřebujete vědět o Škodě Kodiaq, najdete na stranách 6 až 9.

Příjemné čtení přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851