Jak řidiči nechtěně zvelebují vesnice | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Jak řidiči nechtěně zvelebují vesnice

Vážení čtenáři,

už pomalu všichni bereme jako naprostou samozřejmost, že náš stát pracuje naprosto neefektivně. Státních zaměstnanců sice meziročně přibylo neuvěřitelných 30 000, velká část z nich je celoživotně kryta zákonem a žije si jak v peřince, ale že by se služby nám občanům nějak zlepšily, to opravdu nehrozí. Naopak se zdá, že je stále hůř. Velmi často to vypadá, že lidé jsou pro úřady jen stádem, které je třeba neustále odírat. Přibývají zákazy, nařízení a hlavně poplatky. Vše dostává často až absurdní ráz. Například z pokut, které by v první řadě měly mít výchovný vliv, se stávají dotace pro obce. Nevěříte? Věřte.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) loni s velkou pompou na opravovaných úsecích dálnice D1 zavedlo úsekové měření. Výsledek? Úřady obcí, v jejichž katastru se měří, nestačí obsílat viníky. Těch bylo před Brnem plných 150 000. V současné době úředníci podle informací Radiožurnálu oslovují hříšníky z července 2016. Řada z nich tak vyrozumění o tom, že se na silnici nechovali správně a měli by se polepšit, dostane rok, klidně i dva po spáchání přestupku. V takovém případě se výchovný účinek pokut rovná nule a osvěta se mění v buzeraci a tahání peněz z kapes řidičů. A také v nedobrovolné zvelebování vybírajících obcí, do jejichž pokladen peníze z pokut míří. Odhaduje se, že po vyškrtnutí cizinců, kteří u nás mohou jezdit jako čuňata zcela beztrestně, a vozidel záchranných složek bude vybráno více než sto milionů korun.

Pro letošek slibuje ŘSD měření na šesti úsecích dálnice. V přilehlých obcích už určitě slaví. Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851