Jsou to ekologové, nebo zlatokopové? | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Jsou to ekologové, nebo zlatokopové?

Vážení čtenáři,

je těžké psát o jakémkoli tématu a nezavadit při tom o současnou politickou krizi. Přesto se o to pokusím, neboť vím, že jste chytří (jinak byste nečetli Svět motorů) a obrázek si uděláte sami. Je plno věcí, které mi vadí, ale asi nejhorší je paralýza vlády. Nepouštím se do toho, zda jsou její rozhodnutí dobrá, nebo špatná. Ale vláda by měla pracovat, a ona se věnuje pořád něčemu jinému. Ministr dopravy Dan Ťok sice seká jednu botu za druhou, ale když mu kolabuje oprava dálnice D1, raději rajzuje jako doprovod prezidenta po Číně. Nechápu. Přitom je co řešit. Ekoteroristická organizace Děti Země napadla vydaná stavební povolení na opravu dalších dvou úseků „dé jedničky“. Práce se odkládají o měsíce. Proč? To vědí jen zelené mozky (tentokrát nemám na mysli vojáky). Jsem schopen pochopit, že se milovníci lidí, zvířat a rostlinek brání novým stavbám. Že zachraňují velké a malé tvory a snad i bakterie. Ale protestovat proti opravě dopravní tepny, která je tu skoro padesát let? Nechápu! Asi budou mít pravdu ti, kteří tvrdí, že jsou to ekologové pouze naoko a ve skutečnosti jen ztěžují životy normálním lidem a hledají, kde by se daly trhnout nějaké prachy.

Je to pár měsíců, kdy v Hrdlořezích, kde bydlím, nenápadně vyrostla motokárová dráha. Protesty občanů ani petice neměly žádný význam. Sedm dní v týdnu hučí motory. Několik desítek metrů od rodinných domků, přímo u lesa, kde žijí srnky, lišky, bažanti. Sedm kilometrů od Václavského náměstí. Vrcholem byla minulá sobota a 24hodinový závod. Motory řvaly celou noc. Kde jste, Děti Země, když vás potřebujeme? Asi jste zjistily, že z motokár nic nevytřískáte. Škoda.

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851