Byl pozdní květen, horký máj | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Byl pozdní květen, horký máj

Vážení čtenáři,

ze všech ročních období mám nejraději jaro. A nejen kvůli tomu, že jsem se narodil v květnu. Letos se cítím od jara trochu podvedený.

Přílohu o přezouvání na letní pneumatiky jsme přinesli ve Světě motorů v březnu. Tak jsme se po sněhové zimě na jaro těšili! Upřímně ale přiznávám, že jsem zbavil auto zimních plášťů až v sobotu 27. května. Dvě aprílové lyžovačky na Klínovci a sníh, který padal i u nás v nížině ještě koncem dubna, zkrátka nějak zchladily mou mysl. Přezouval jsem v tropech a ve stejnou chvíli zároveň napouštěl bazén – úžeh od heveru a černých gum mohl rovnou spláchnout.

Ani deset bazénů by ale nestačilo na horkost, jež padla hned po víkendu na (jihomoravskou) policii. Kolotoč po prazvláštní nehodě dočasně zapůjčeného BMW i8 za čtyři miliony se roztočil na všechny strany. Co se o pondělní bouračce napsalo v úterý, už za pár hodin dementoval prezident Zeman. Aby ministr Chovanec vzápětí vystoupil s prohlášením, že není co tajit. A proto nic neřekne. Kauze se věnujeme hned na následující straně.

Žel nejen jí. Po fotbalu, který po odhalení machinací s penězi od Ministerstva školství a zavření Miroslava Pelty svírá finanční tíseň, ztroskotává na skalisku zvaném dotace i Autoklub ČR. Jsou to přesně dva roky, kdy jsme v článku Hra s čísly ve Světě motorů 22/2015 odhalili podivné skoky v „síle“ členské základny klubu, podle níž se právě výše dotace určuje. Nyní se těmito numery evidentně konečně zabývají i vyšší místa. Kuriózní tresty a pokuty pro řidiče, jimž se věnujeme v hlavním tématu, najednou vypadají v horku, jež poslední májový týden zalilo Česko ve všech směrech, jako legrační vánek. I tak byste si ho měli přečíst.

Šťastné kilometry v Česku i cizině přeje

David Šprincl, zástupce šéfredaktora

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851