Pár malých čísel na prahu léta | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Pár malých čísel na prahu léta

Vážení čtenáři!

Díky za další nášup děkovaček za naši nedávnou přílohu Autem k moři. Těší nás, že si ji koupilo na 45 000 z vás. To je v dnešní době až neuvěřitelné číslo. A ekonomická stránka je i pro nás docela důležitá věc. Na duši nás však možná ještě víc hřeje, jak voláte a píšete, že se vám s touto přílohou cestuje k Jadranu moc dobře.

Tu a tam mě zaráží, že na mou fotovýzvu dál a dál posíláte z autodovolené snímky, kde za všemi zády stojí tu fabia, rio, clio, ibiza. Samá malá auta, jimž v Česku nedávno zvonila hrana.

Zatímco před deseti lety u nás tvořily malé vozy 44 % prodejů, poslední dobou upadaly a upadaly. Předloni jsem našel ve statistikách jen 20 %, loni ani to ne. Letos jako by dopadl takzvaný segment B na bod zlomu a nyní začíná zvesela stoupat. Ostatně značky se snaží. Stačí se podívat na poslední Světy motorů. Číslo 22: test nové micry. Čtyřiadvacítka = zpráva o tom, že nejprodávanějším autem není po letech octavia, ale fabia. Dvacet pět a 1. test nového swiftu.

Aktuální, 26. vydání jde v tématu malých aut ještě dál. Malou fešnou Škodu Element na straně 12 berte jako předkrm. Představení šesté generace Volkswagenu Polo o list dál, na němž jsme jako guru českých autočasopisů nemohli chybět, už pak coby jasný vzkaz malých aut: „Jsme zpátky a chceme vás zase získat!“

Je zřejmé, že čtyřmetrové vozy to musejí zvládat vedle veselého designu a hravých barev hlavně cenou. A že to umějí, dokládá náš tip na pět nejzajímavějších nabídek prahu léta na stranách 36-37.

Sám jezdím poslední týdny jen prcky: po cliu a nové mikře se mě minulý týden snažila svést Mazda 2. Neměla to lehké, když hned na vedlejším místě garáže parkuje svůdná Kia Rio, novicka v naší rodině dlouhodobých testů. V redakci na rok střídá kompaktní octavii, ještě v dubnu prodejní královnu českých aut. Ta naše jezdila na plyn a o to zajímavější zkušenosti jsme díky tomu nabrali. Můžete si je přečíst na stranách 22-28.

Krásné letní jízdy v malých i velkých autech přeje

David Šprincl, zástupce šéfredaktora

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851