Budeme povinně fasovat „Ťokovy balíčky“? | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Budeme povinně fasovat „Ťokovy balíčky“?

Vážení čtenáři,

je za námi pro redakci Světa motorů zcela normální pracovní týden, pro zbytek republiky sedm dní oddechu se dvěma státními svátky uprostřed. Ano, u nás se celý týden pracovalo, neboť my nejsme české televize (je úplně jedno, zda veřejnoprávní, nebo komerční), které jsou přesvědčené, že přes prázdniny se nedělá. A tak jen stupidně a levně reprízují stokrát ohrané seriály a vytvářejí další recyklace notoricky známých scének. To si my dovolit nemůžeme, neboť vy, naši čtenáři, jste zvyklí na svůj standard. Dovolené nedovolené. Proto i dnes za vámi přicházíme s 52 stranami originálního čtení o všem, co motoristy zajímá.

Je docela absurdní, že právě střed odpočinkového týdne přinesl dlouho očekávaný totální kolaps silniční dopravy. Tedy nikoli den pracovní, ale začátek velkého volna. Totálně zanedbané a ve spěchu na tisíci místech opravované dálnice a silnice nepobraly návaly lidí. Místo sváteční zábavy jim ŘSD připravilo mnohahodinové dýchánky na pár metrech dálnice. Ve výhni a zcela bez naděje. Určitě to nebylo poslední zhroucení dopravy. Ministr dopravy Dan Ťok ještě před prázdninami prosil motoristy o shovívavost. Možná by ke slovům měl každému řidiči, který se odvážně pouští na dopravní komunikaci, jíž ze záhadných důvodů i u nás říkáme dálnice, přidávat i tzv. Ťokův balíček pro přežití. S vodou, sušenými potravinami a zásobou uklidňujících léků, aby se posádky v žáru slunce po hodinách stání na jednom místě navzájem nepozabíjely. A vyrábět by je mohl Agrofert, aby to měl Ťok u šéfa vyžehlené. O náklady na pakety nemám obavy. Je to taková blbost, že na ni Evropská unie určitě bude mít připravené nějaké dotace. I když… Pokud panu ministrovi půjde distribuce balíčků stejně jako opravy silnic, tak jsme asi všichni odsouzeni k pomalé a bolestivé smrti na dálnici D1.

Příjemné letní čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851