Když slunce škádlí mozek | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Když slunce škádlí mozek

Vážení čtenáři,

za okny řádí slunce jak na Sahaře. A když spadne pár kapek deště, hned se zase vypaří a udělají z Česka prádelnu ne nepodobnou Hongkongu. Ze všech teče, lidé jsou vzteklí a dělají hloupé věci. Hodně je to vidět v pražských ulicích. Ty jsou sice proti zbytku roku poloprázdné, ale stejně převládá nervozita. Když je možné něco rozkopat, už tam zeje díra jako po Tunguzském meteoru. I těch nemnoho aut se štosuje, lidé se vztekají, najíždějí na sebe a nadávají si. Navíc neskutečným způsobem chybují, a to ani za volantem nutně nemusí být blondýna nebo strejda z Polabí. Prostě strach ve městě.

Slunce evidentně zasahuje i do jednacích míst naší demokratické samosprávy. Jak jinak si vysvětlit rozhodnutí pražských radních, kteří chtějí striktně zakázat vjezd kamionů do Prahy, a to i na Jižní a Štěboholskou spojku a Spořilovskou ulici, které v současnosti nahrazují nedostavěnou část Pražského okruhu. To je úplná blbost, řekne si každý. Kam by se ty kamiony přemístily? Na okresky ve Středočeském kraji? Oni i radní, kteří to odhlasovali, vědí, že je to nesmysl. Ale zkoušejí utahovat šrouby a získat od státu a potažmo Ministerstva dopravy víc peněz. No, uvidíme, jak to dopadne.

Negativní vliv horka byl cítit i na přemíře mediálních výstupů zakuklených zelených, kteří minulý týden doslova zahltili média informacemi o vražedných dieselových motorech, které mikročásticemi sazí likvidují Čechy jako národ. Nechyběly výčty stovek mrtvých, výhledy na degeneraci nastupující generace a vše vedlo k závěru – zakázat diesely, zavést nízkoemisní zóny, vybírat ve městech mýto… Jako by nevěděli, že stát má řešení ve svých rukách už dlouho. Stačí jen dosáhnout toho, aby stanice technické kontroly dělaly svoji práce dobře a poctivě, a exhalace z aut a autobusů se hned sníží o dvě třetiny.

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851