Velká dotační socialisticko-kapitalistická revoluce | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Velká dotační socialisticko-kapitalistická revoluce

Vážení čtenáři,

když člověk sleduje, co se v poslední době děje kolem aut, symbolu pokroku posledního století, skoro mu až běhá mráz po zádech. Kdo si v letech minulých koupil dieselové auto v dobré víře, že nízkou spotřebou bude šetřit životní prostředí, stává se dnes téměř krvelačnou šelmou, která chce zplodinami ze svého výfuku zahubit kojící matky, děti, produktivní lidi i starce. A ti parchanti, co vsadili na benzin, nejsou podle většiny evropských politiků a úředníků o nic lepší. Některé země už vyhlásily rok 2040 za konec éry spalovacích motorů. A všichni hovoří jen o elektromobilech jako jediné variantě šťastné budoucnosti.

Ve Světě motorů jsme už mnohokrát dokazovali, že s elektřinou jako čistým zdrojem energie všechno není tak růžové – vlastně zelené –, jak nám ekologičtí aktivisté hlásají. Ano, nabít auto ze zásuvky je lákavé a efektní, ale někde se ta elektřina musí vyrobit, odněkud přivést. Rychlonabíjecí stojany, nezbytné na delších cestách, nejsou zadarmo.

Současný nezpochybnitelný boom elektromobilů je z největší míry dílem toho, že v Evropě žijeme v éře VDSKR = Velké dotační socialisticko-kapitalistické revoluce. Pořiď si elektromobil a budeš mít zadarmo parkování, nebudeš platit silniční daň, budeš moci ve velkých městech jezdit ve vyhrazeném pruhu pro autobusy…! A ještě ti stát na nákup elektrického miláčka přidá pořádný ranec peněz, které získal znevýhodňováním klasických motorů.

Právě o dotace jde ze všeho nejvíce. V současné době se už totiž prakticky nepodniká. Dnes je nejdůležitější získávání dotací. Každá přidělená dotace, tedy přerozdělení peněz od úspěšných k méně úspěšným, zmenšuje naši svobodu. A o to jde dnešním politikům ze všeho nejvíce. Ovládat nás! Bohužel se jim zatím daří dělat z nás velké dotační stádo, které jde poslušně na porážku. Martin Frei na stranách 6 až 9 shrnuje všechny klady a zápory současné elektrické horečky a přidává i rozumný návrh na řešení.

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851