Fakta versus velkohubost | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Fakta versus velkohubost

Vážení čtenáři,

už jen pouhý pohmat odhalující větší tloušťku tohoto čísla Světa motorů stačí a naši stálí čtenáři mají okam žitě jasno. Bezplatná příloha o zimních gumách je tu a za chvíli přijdou i plískanice. Koloběh života je neúprosný. Už za měsíc po vás mohou na silnicích vyžadovat zimní obutí. A přitom je to jako včera, co jsme se zimáků zbavovali. No, ti z vás, kteří přílohu nastudují, aspoň nebudou zaskočeni.

Nejvíce stránek v klasickém Světě motorů tentokrát zabral srovnávací test, o který jste si hodně psali. I vy jste už zjevně měli dost reklamního chvástání o nejlepším a nejkvalitnějším českém kombíku a ptali jste se nás: Jak je to doopravdy? A protože vaše přání je nám rozkazem, nelenili jsme a postavili proti sobě nejprodávanější auto na českém trhu Škodu Octavia a porovnali ho s velkohubým (i když samotné auto za to opravdu nemůže) Hyundaiem i30. Pro oba jsme pod kapotou zvolili litrový tříválec a vše jsme doplnili o porovnání obou automobilek, abychom se dobrali toho, zda si vůbec některá z nich zaslouží přídomek česká. Výsledky našeho pátrání a měření najdete na stranách 6–15.

Kdybych vám měl ke čtení doporučit ještě třetí článek, asi bych dlouho váhal mezi nadšenou reportáží Petra Slováčka z jízdy s lesním osmikolovým monstrem a zajímavým bazarovým rozborem často podceňovaného automobilu Renault Kangoo. Ten se totiž po letech ukazuje být jedním z nejspolehlivějších aut na trhu ojetin. A víte co? Prostudujte si raději oba!

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851