Stávkující odboráři a popíjející sportovci | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Stávkující odboráři a popíjející sportovci

Vážení čtenáři, 

musím tento úvodník začít omluvou. Stejně byste na to přišli. Když se pozorně podíváte na titulní stranu tohoto čísla, najdete na ní i fotografi i Volkswagenu Tiguan Allspace. Uvnitř čísla ho však budete hledat marně. Ne, nezbláznili jsme se. Připravujeme-li pro vás Svět motorů ve standardních podmínkách, tak posíláme do tiskárny titulní stranu, která se tiskne zvlášť, v pátek v poledne. Zbylé stránky putují v pátek v podvečer. Tentokrát jsme ale z technických důvodů museli mít titulní stranu v tiskárně už v pondělí. Ve středu se redaktor Leoš Káňa vydal do Marseille, kde první jízdy tiguanem probíhaly. Doletěl jen do Mnichova. V Marseille se totiž na letišti stávkovalo a my jsme se na jih Francie spolu s dalšími novináři z celé Evropy nedostali. A titul už v té chvíli byl vytištěn. Velmi se vám za tuto situaci omlouvám.

Konec tohoto týdne bude v Česku patřit sněmovním volbám. Už jsem se o nich zmiňoval minule, kdy jsem na tomto místě lamentoval nad tím, co naši politici zase předvádějí kolem těžby lithia pod Krušnými horami. Netušil jsem v té chvíli, že hnutí ANO si z lithia udělá hlavní volební trhák. Zpětně to může budit dojem, že snad Babišovi fandím a přeji si jeho vítězství. Opak je pravdou. Nevidím větší nebezpečí pro naši zem, než je úspěch hamižného agenta STB, který si husákovskou češtinou podmanil část národa, jemuž vůbec nevadí jeho lži a přetvářky. Ale co bych vám radil. Čtete Svět motorů a evidentně tedy patříte k těm chytřejším Čechům. Sami nejlépe víte, komu dát hlas. Na stranách 32 a 33 najdete výběr z toho, co jednotlivé strany slibují motoristům. Vybrali jsme partaje, které mají aspoň teoretickou naději na překonání pětiprocentní hranice nutné pro vstup do sněmovny. Nedostalo se tak na stranu Sportovci (mj. Vízek, Drulák, Siegl, Uhrin st.), jejíž motoristické návrhy by také mohly leckoho zlákat. Sportovci navrhují zrušení bodového systému, přerušení platby mýtného do té doby, než české dálnice budou aspoň vzdáleně autostrády připomínat, a povolili by i 0,5 promile alkoholu za volantem. Něco mi ale říká, že ani tento superpopulismus Sportovce do poslaneckých křesel nevynese.

Příjemné čtení a šťastnou volbu vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851