Hnědá není dobrá | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Hnědá není dobrá

Vážení čtenáři,

tuto část roku z pohledu motoristy už léta nazývám hnědou. Nemá to žádný politický podtext, jde jen o konstatování stavu. Krásné léto za námi, babí jakbysmet. Do bílé zimy relativně daleko (aspoň tady u nás v nížině). K tomu časté dešťové srážky. Ze silnic je najednou hnědá stoka. Auto nemá smysl mýt, protože dva kilometry za myčkou už zase vypadá jak reklama na řepnou sklizeň. Když náhodou hnědá břečka uschne, létá všude nepříjemný prach, který je ze zdravotního hlediska ještě nebezpečnější než výfukové zplodiny. Katastrofální situace nastává u všech staveb, z nichž jen některé se starají o to, v jakém stavu nákladní vozy vyrazí z výkopu zpět na cestu. Jet za takovým neočištěným náklaďákem je o život. Doslova a do písmene. Čelní sklo vám pokryje blátivá matlanina. Nic nevidíte a jen doufáte, že od kol před vámi neodletí kámen, který zničí přední okno, pokud vás rovnou nezabije. Říkáte si, jak je možné, že už léta tady všichni tak ostentativně kašlou na dopravní předpisy. Ty přece jasně hovoří, jak sankcionovat znečišťovatele vozovky.

Nenechte se vysmát. Žijete přece ve vyspělé České republice. Zákonů máme snad nejvíc na celém světě, ale s jejich dodržováním to tak horké není. Pro republikové i obecní policisty je mnohem jednodušší rozdávat pokuty za rychlou jízdu nebo špatné parkování než se po kotníky v bahně vybavovat s některými ignoranty za volanty. A dokud se přístup řidičů i policistů nezmění, budou i nadále naše města a vesnice v tomto ročním období vyhlížet jak zauralské selo.

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851