Optimisticky do nejistých dob | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Optimisticky do nejistých dob

Vážení čtenáři,

už loni jsem si v prvním úvodníku roku dal za cíl odhodit svoji tradiční skepsi a vyrazit do nového roku hezky optimisticky. No, moc dlouho mi to nevydrželo a jen geny za to určitě nemohly. Ale letos to jistě dokážu! Však mi často moji trudomyslnost vyčítáte. Na druhou stranu co nás může posouvat vpřed lépe než reálný pesimismus, který se občas mění v radostné chvíle, když přece jen jeden skeptický předpoklad nevyjde? Pak je pro co žít!

Jako každý rok jsme pro vás i tentokrát připravili souhrn všeho, co řidiče v roce 2018 čeká. Jsem zvědav, zda po jeho přečtení budete stále takovými optimisty, za jaké se vydáváte. Nabídka je tradiční. Stoupající ceny, složité předpisy, sliby nových silnic (většinou plané) a automobilové novinky, v nichž stále větší roli budou hrát elektromobily, přestože všichni vědí, že jde o nafouknutou bublinu, blížící se svojí podobou nedávnému razantnímu nástupu biopaliv. A co jsou zelený benzin a nafta za svinstvo, dnes už vědí snad i děti v mateřských školách.

Protože Svět motorů je časopis stále mladý a pestrý, snad vám náladu zvednou motoristické pohledy na deset nejlepších českých sportovců, jak je určila tradiční anketa Klubu sportovních novinářů. Pro klid duše dodávám, že jsem ve svém hlasování měl na prvním místě veslaře Synka, neboť kromě cyklistiky neznám sport, který by byl větší dřinou než jízda po vodě zpátečkou.

A pevně věřím, že vám vykročení do roku 2018 ulehčíme prvním dílem nového celoročního seriálu. Na počest 100 let od vzniku republiky vám v každém čísle budeme přinášet tematické tipy na výlety. Začínáme rozhlednami, abyste se na tu budoucnost mohli kouknout pěkně svrchu.

Příjemné čtení a vše nejlepší v roce 2018 vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851