O hledání optimismu | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

O hledání optimismu

Vážení čtenáři,

minulé pondělí mi poslal e-mail náš dlouholetý čtenář Radek Tureček. Pochválil skvělý výběr témat, podělil se o radost z takového čtení a poprosil mě, abych mu nekazil chvíle nad stránkami Světa motorů svými pesimistickými úvodníky. Hlas čtenářů, hlas boží! Tak já to tedy zkusím.

Je pátek odpoledne, mám za sebou dobrý oběd, který mě měl pozitivně naladit při hledání optimistických témat. Ještě lahodné espresso a… Copak se nám to v týdnu na poli motoristickém vůbec stalo? Začínám pátrání. Hmmm, vláda v demisi v úterý navštívila Liberecký kraj. Premiér Babiš a ministr dopravy Ťok zde podepsali petici za vybudování obchvatu České Lípy. Cože??? Po čtyřech letech ve vládě využívají petičního práva lidé, kteří jsou za výstavbu zodpovědní? To si z nás dělají srandu? Ne, tady optimistickou strunu nenajdu. Zkusím to raději na páteční Ťokově tiskové konferenci. Ministr zde konstatoval, že oprava páteřní dálnice D1 neskončí letos, jak bylo zprvu plánováno, ani za dva roky, jak se tvrdilo ještě před měsícem, ale nejdříve v roce 2021. Za hlavního viníka celé situace označilo Ministerstvo dopravy ekologický spolek Děti Země. Ten podle něho… „napadá jednotlivá stavební povolení čistě účelově bez seznámení s vlastním předmětem stavby.“ No, to taky není nic k jásání.

Že bych něco našel na stránkách tohoto vydání Světa motorů? Třeba v hlavním tématu o deseti největších zlozvycích českých řidičů? Ne, když si přečtete stanovisko Policie ČR, která skoro žádný z okruhů našeho zájmu nemonitoruje a netrestá, jde jen těžko tleskat. Ale nakonec jsem úspěšný. Kolega Petr Slováček ukazuje, že ani vybitá baterie v bezklíčkovém ovladači není nepřekonatelnou překážkou v jízdě. A Matouš Jelínek nás zase učí, že i totálně zasmraděné auto lze dostat do relativní čichové pohody. A to je přece povzbuzující.

Optimistické čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851