Vzhůru do všedních dní | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Vzhůru do všedních dní

Vážení čtenáři,

bylo to krásné a bylo toho dost, dalo by se říci slovy básníka. Jak jste jistě uhodli, mám na mysli druhý ročník výstavy Auta na náplavce, kterou v Praze u Vltavy připravil na konci minulého týdne náš časopis. Přípravy byly stejně intenzivní a náročné jako o rok dříve, výsledek pak byl snad ještě lepší. Prostě člověk se dokáže poučit z předchozích chyb. Je však těžké hodnotit akci, na níž jste se organizačně podíleli. Proto nechám celkové vysvědčení na vás, neboť jsem přesvědčen, že věrní čtenáři Světa motorů tvořili značnou část nepřehledného davu návštěvníků.

Na obou vltavských náplavkách se předvedlo více než 100 vozů, proti loňsku přibylo pět značek, z toho dvě z prémiového segmentu. K vidění bylo 11 českých výstavních premiér. V dané situaci, kdy automobilový průmysl hledá cesty, jak přežít emisní běsnění bruselských úředníků, asi maximum možného. K tomu přidejte sedm koncertů, stejný počet autogramiád a navrch čtyři besedy na atraktivní témata. Vše zdarma. Bude těžké příští rok zase zvedat laťku.

Sláva skončila, začínají obyčejné dny, plné hledání odpovědí na nejrůznější problémy, které řidičům ničí nervy a někdy i životy. V tomto čísle se podrobně věnujeme silničním mostům. Tragédie v italském Janově všem jasně naznačila, že zrovna u těchto staveb se jakékoli podcenění údržby může brutálně vymstít. Ostatně, my Češi o tom víme své. Máme tady trojskou lávku a plno mostů v dezolátním stavu. A víte, že jde u mostů často spíš o politické záležitosti než konstrukční chyby. Ne? Tak to si určitě musíte přečíst hlavní téma z pera Petra Slováčka.

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851