Volby očima řidiče | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Volby očima řidiče

Vážení čtenáři,

máme před sebou zase jednou volební týden. Budeme vybírat místní zastupitele, a to je vždy docela zajímavé. A hlavně dost důležité. Zatímco u voleb parlamentních se toho moc změnit ve vašem okolí nedá, v pátek a v sobotu to bude jiné. V poslanecké sněmovně dvě stě fořtů a dcérek z 80 % jen přejímá to, co už dříve schválili v Bruselu a Štrasburku, a svoji zabedněnost předvádí na zbylých dvaceti procentech rozhodování. Ale teď na komunální úrovni půjde o dění třeba zrovna ve vaší ulici. A tak je namístě pozorně se nad velkou volební plachtou zamyslet.

Hledat dnes rozdíly v programech stran a hnutí je dost zapeklité. Pojmy levice a pravice jsou už přežité, všichni mluví do všeho a jejich názory se zase tak neliší. V první řadě doporučuji zavrhnout ty kandidáty, kteří si myslí, že jste úplně hloupí. Snaží se vás proto přesvědčit, že komunální volby mohou přinést něco významného třeba v otázce migrace, výše důchodů, velké ekonomiky nebo vztahu Česka k Evropské unii. Nemůžou!               

A co se tedy jednou podívat na volební lístek očima motoristy. Kdy jindy budete mít šanci? A tak doporučuji, zhodnoťte pečlivě jednotlivé předvolební sliby. Jaké úmysly mají kandidáti s výstavbou nových cest, obchvatů nebo městských okruhů. Jestli vám chtějí okolí zaneřádit dalšími cyklistickými stezkami. Zda se vám do cesty chystají nastavět další stovky semaforů a zpomalovacích pruhů. Počítají s dalšími nesmyslnými parkovacími zónami, které vám budou znemožňovat užívat auto? Zda volební programy nepsali rozumbradové ze sdružení podobných pražskému zločinnému Auto*Matu. A pak vybírejte.

Šťastnou ruku za volební plentou vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851