Ťokův průsmyk a jeho oběti | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Ťokův průsmyk a jeho oběti

Vážení čtenáři,

naše zastaralá a neskutečně pomalu (o to však dráže) modernizovaná páteřní dálnice D1 na sebe opět přitáhla pozornost. Minulý týden ve čtvrtek na ní doprava od rána kolabovala. I dva naši redaktoři, kteří mířili za prací do Brna, dorazili do moravské metropole o tři hodiny později, než plánovali. Ano, nekonečné uzavírky byly v hlavní roli. A vše ještě zhoršily konvoje americké armády, které se přemisťovaly na cvičení NATO do Maďarska a Rumunska. O vojácích se mluvilo v první řadě a často nikoli lichotivě. Já vím, trčet na dálnici je hrozné a člověk ztrácí nervy. Ale Američané v tom fakt byli nevinně. Hněv se měl snášet spíš na hlavy tuzemských úředníků a odborníků, kteří konvoje na něco tak dálnici nepodobného vůbec pustili. Taková přeprava není nahodilá, vše se plánuje dopředu a D1 představuje problém v kterýkoliv den a kteroukoliv hodinu. Řada politiků nešťastnou situaci zneužila i k přímým útokům na naše spojence a NATO. A to už vůbec nechápu. Dovedete si vůbec představit, že Američané splní verbální výhrůžky a kvůli tomu, že evropské státy do NATO málo fi nančně přispívají, z aliance odejdou? A my pak budeme rozpínajícímu se Rusku čelit jen za pomoci maličkých armád vzájemně rozhádaných evropských států? Něco takového bych fakt nechtěl zažít. Naštěstí většina lidí potíže vzala s nadhledem a nebyli bychom Češi, kdyby sociální sítě nebyly hned plné vtípků. Jen namátkou vybírám:

● Ke stavebním pracím na české dálnici D1 se podle televize Al Džazíra přihlásil Islámský stát.

● Nobelovu cenu míru za rok 2019 získává exministr dopravy Dan Ťok za obranný val D1, který zneškodnil US Army bez jediného výstřelu.

● Putin ke generálům: Americká armáda se zastavila ve čtverci D1. Ťokův průsmyk!

● Žižka měl vozovou hradbu. Dnes máme D1. Žádná armáda neprojde. Tak přísaháme!

Prostě v každé zemi je něco. To platí i o dopravních předpisech. Proto se v hlavním tématu tohoto informačně nabitého vydání dočtete, na co si cestou na zahraniční dovolenou musíte dát pozor.

Příjemné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851