Když je dálnice hrozbou
Vážení čtenáři,
stále mám v paměti dva autovýlety, které byly jako den a noc. Loni jsme se ženou na začátku léta vyrazili na víkend do slovenských lázní a jeli jsme dálnicí D1 přes Zlín. Do Baťova města jsme se probíjeli šest hodin. Uzavírky, havárie. Prostě děs. Ještě teď vidím, jak nás na Vysočině v jednu chvíli o pár milimetrů minuly trosky auta před námi. Prostě očistec, po němž jsme si relax u termálního bazénu fakt zasloužili. Naposledy jsem našel odvahu vydat se na D1 v letošní první březnový den. Opět směr Zlín, jen cílovou stanicí bylo Uherské Hradiště. No, Slavia v té době ještě nebyla v úplně mistrovské formě, a tak jsem byl za to, že jsem vyrazil na vlastní oči sledovat porážku červenobílých, odměněn neuvěřitelným jevem. Na dálnici ještě nezačaly opravy, provoz také nic moc, takže tam i zpět to bylo vždy za necelé tři hodinky. Prostě paráda. To bylo v neděli. V pondělí začaly první uzavírky a dnes už je z D1 zase životu nebezpečné území, na které by mělo být zakázáno vyjíždět bez týdenních zásob potravin a léků. A protože se nestaví a neopravuje jen na páteřní komunikaci, jsme tu s hlavním tématem, kde najdete všechny uzavírky. Moc veselé čtení to není. Jen ukázka příšerné práce českého státního aparátu. Abyste nebyli dlouho frustrovaní, doporučuji vám druhý díl našeho gastronomického seriálu. Tentokrát se věnujeme klasické české kuchyni. Za všechny tipy, o nichž píšeme, jsme ochotni dát ruku do ohně. Nebudu však zastírat, že naším favoritem je hospůdka Na Pekárně v Čakovičkách. Pokud jsme vás navnadili k její okamžité návštěvě, tak týden počkejte. Je ještě zavřeno. Vašek Frič, majitel a šéfkuchař, sbírá síly u Jadranu.
Příjemné čtení vám přeje
Zbyšek Pechr, šéfredaktor