O hledání premianta a vydírání | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

O hledání premianta a vydírání

Vážení čtenáři,

v průběhu letošního roku prošel automobilový trh v Evropě opravdovým zemětřesením. I země s tak rozumnými občany, jako je ta naše, jsou zaplavovány elektromobily, hybridy a na klasické auto už skoro nenarazíš. Nejoblíbenějším českým autem je už léta octavia. V hlavním tématu porovnáme její tři podoby. Dvakrát jde o elektrický pohon a třetí je na stlačený zemní plyn. Nespoléhali jsme jako vždy jen na pocity, ale snažili co nejvíce měřit a porovnávat. Výsledky pečlivé práce Martina Jeníka najdete na stranách 6 až 11.

Možná jste už zaslechli zprávu o tom, že z předběžného kalendáře mistrovství světa silničních motocyklů se pro příští rok vytratilo naše Brno. Důvodem je špatný povrch Masarykova okruhu, který vyžaduje rekonstrukci. A na tu nejsou peníze. Okruh je údajně nemá a dát je nechce ani město Brno, ani Jihomoravský kraj. Už od roku 2015 totiž Velkou cenu pořádá Spolek města a kraje. Z veřejných peněz jdou neuvěřitelné miliony na to, aby se Velká cena vůbec mohla jet. A teď chce okruh dalších 100 milionů. A dokonce se ukazuje, že ve smlouvě mezi okruhem a spolkem z roku 2015 takový závazek vskutku je. Mám motocyklový šampionát rád. Proti sterilní automobilové formuli 1 je to parádní podívaná. Ctím i tradici, vzpomínky na starý okruh, na Štastného, Agostiniho… Ale nic z toho neopravňuje naše zvolené zástupce přispívat na něčí byznys takovýmto způsobem. Pokud se příští rok Grand Prix v Brně nepojede, bude to smutné, ale to je tak všechno. Neměli bychom se partičkou kolem brněnského okruhu nechat vydírat. Vývoj se nedá zastavit, o pořadatelství Velkých cen už v minulosti přišly i mnohem renomovanější okruhy. A svět se točí dál.

Pěkné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851