Desperáti s modrou barvou na rukách | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Desperáti s modrou barvou na rukách

Vážení čtenáři,

rád se dívám na staré filmy. Jejich tempo bývá klidnější a většinou k nim nepotřebuji žádný návod. Co mě vždy praští do očí, to jsou prázdné ulice. U filmů z první republiky je to až úsměvné. Široké silnice absolutně bez aut. Tehdy na svobodu na čtyřech kolech nedosáhl každý. Ještě i snímky z šedesátých let minulého století šokují viditelnou nabídkou volných parkovacích míst. A pak už je to jen horší a horší. Aut přibylo, parkovacích domů máme u nás na rozdíl od vyspělé ciziny jako šafránu a většinou zbývá jen ulice. To je to pravé podhoubí k nelítostné bitvě o to, kam odložit rodinné štěstí. A když je něčeho nedostatek, pak se na tom dá vydělat. To vědí velmi dobře i námi zvolení členové samospráv a pouštějí nám žilou tak, že jde občas o život.

Po českých městech se rozbujely nejrůznější zóny. Vždy jsou zabaleny do líbivých řečiček o tom, že občané to tak chtějí, že je to pro jejich klid a dobro. Ve skutečnosti jde o jediné – dostat z motoristů co nejvíc peněz a ty pak rozfofrovat, kde se dá. Pánové Hřib, Čižinský a Scheinherr nám to v Praze dokazují dnes a denně. Ale tenhle modrý mor se už rozšířil po celé zemi a pomalované ulice najdeme ve stále menších a menších městech. Jak se v té džungli vyznat a neztratit? Snad vám pomůže hlavní téma tohoto čísla, v němž nejen porovnáváme zlodějské praktiky jednotlivých měst, ale zároveň nabízíme řešení svízelné situace. A také přinášíme srovnání mobilních aplikací, které by vám v orientaci měly pomoci.

Pěkné čtení vám přeje

Zbyšek Pechr, šéfredaktor

Objednávka starších čísel

Archiv čísel najdete zde
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851