Příprava automobilu: Po zimním spánku | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

11. 5. 2014

Příprava automobilu: Po zimním spánku

Příprava automobilu na provoz po delší odstávce

Dnes je naprosto běžné používat auto celoročně. Existují ale výjimky. Co udělat, aby se z dočasné uloženky nestala trvalá?

(více v čísle 18/14)

Starší či výjimečná auta někdy bývají používána jen část sezony. S blížící se zimou je majitelé zazimovávají. V tomto období sice kilometry na tachometrech nepřibývají, avšak stárnutí zabránit nelze. A zatímco zvíře se po probuzení po zimě vrhne na shánění potravy, s auty to tak jednoduché není. Jak předejít problémům spojeným s provozem po delší odstávce, o tom jsme si povídali se Zdeňkem Jandou, majitelem fi rmy Cimbu Autosport, jenž je v komunitě závodníků a automobilových nadšenců znám jako Mr. Cimbu. Popsané úkony jsou většinou jednodušší než ty, o nichž běžně píšeme. Bohužel bez patřičného vybavení některé neuděláte. V souvislosti s tím, jak správně zprovoznit auto po delší odstávce, nám Zdeněk Janda řekl základní pravidlo: „Obecně platí, že čím je automobil či motocykl starší, tím je jednodušší. I jeho příprava na provoz tak bude snazší a pro spolehlivost sporadicky provozovaného vozidla méně nebezpečná.“

Postup najdete v tištěném vydání SM, č. 18/2014. 

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
18 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851