Nehodovost v roce 2014 | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Nehodovost v roce 2014

Dopravní nehoda (ilustrační foto).

Na silnicích České republiky vyhaslo loni 631 životů.

(více v čísle 2/15)

Na silnicích České republiky vyhaslo loni 631 životů. Po šesti letech optimistického vývoje se tak pokles úmrtnosti zastavil. Číslo je totiž proti roku předcházejícímu o 48 obětí vyšší. Nejméně lidí zemřelo v únoru, kdy přišlo o život „jen“ 24 osob. Naproti tomu září si vyžádalo 76 obětí. Nejtragičtějším dnem z celého roku se stal 31. červenec, kdy zahynulo devět lidí.

Celkovou bilanci zhoršily také tragické nehody z posledního týdne v roce, které si vybíraly mrtvé i v řadách policistů. Jen dva dny před silvestrem dva z nich zahynuli u obce Obora při služební cestě pro zadrženou ženu na hraniční přechod Petrovice. „Zpráva o dnešní tragické nehodě mě hluboce zasáhla. Těžko se v takových chvílích hledají slova, která by vyjádřila smutek, jejž sdílím s rodinami našich kolegů,“ uvedl ihned po tragédii policejní prezident Tomáš Tuhý. Poslední den v roce policisté vyjížděli ke sto padesáti dopravním nehodám. Jedna v Pardubickém kraji bohužel skončila smrtí, když se řidič snažil dostat z havarované dodávky, která skončila nad řekou. Auto se na něj totiž převrátilo. „Přesto co se dopravy týká, měli jsme jeden z nejklidnějších silvestrů,“ hodnotila Jana Macalíková z policejního prezidia.

 

Oběti dopravních nehod
Autor: Svět motorů

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
2 / 2015 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851