Portugalská rallye 2014: Opět uspěl | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Portugalská rallye 2014: Opět uspěl

Portugalská rallye 2014

Český jezdec Martin Prokop podruhé za sebou výrazně zabodoval v soutěži mistrovství světa. V Portugalsku dojel s Fordem Fiesta RS WRC na šestém místě.

(více v čísle 16/14)

Jediný český zástupce ve světové špičce Martin Prokop v cíli řekl: „Portugalsko opět ukázalo nevyzpytatelnost. Zuby si tu vylámalo nemálo vynikajících jezdců. Buď přehnali své úsilí a havarovali, nebo to nevydržela technika. Nám se podařilo dojet bez výrazných potíží na slušné pozici.“

Současně měl k vystoupení připomínky. „Během soutěže jsem se snažil jezdecky i výkonnostně posunout k továrním pilotům. Zatím však zůstávám na stejné rychlosti beze změny,“ dodal Prokop.

Volkswagen vyhrál osmou soutěž v řadě a posedmé byl první Sebastien Ogier. Francouz slavil v Portugalsku v roce 2010 první vítězství ve světovém šampionátu a za posledních pět let byl na této soutěži počtvrté nejrychlejší.

Německá značka vyrovnala rekord Citroënu z roku 2011, který vyhrál rovněž osm rallye MS v řadě (od Mexika až do Německa). Shodou okolností u toho byl také Ogier, ale ještě v jiných týmových barvách. Piloti Volkswagenu byli s Polem R WRC od loňského vstupu do MS nejrychlejší ve 204 rychlostních zkouškách z 312 odjetých, což představuje úspěšnost 65,4 %.

Výsledky najdete v SM č. 16/2014. 

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
16 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851