Téma: Hurá na start! | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Téma: Hurá na start!

Závodění pro všechny

Sprinterské závody automobilů se staly minulý rok mistrovstvím republiky, které se líbilo. Letošní zájem účastníků napovídá, že šampionát za málo peněz má dobrou budoucnost.

(více v čísle 17/14)

Mistrem republiky se může v České republice stát jakýkoliv člověk, který přijede s vlastním vozem a zaplatí vklad sto korun. Stačí mít řidičák a platný techničák. Pokud ovšem technický průkaz nemá, může si závoďáka přitáhnout na podvalníku. A můžete vyrazit na trať!

Auta v Česku táhnou

Byla to radost pohledět. Kolem rovinky dlouhé čtyři sta metrů a v celém areálu letiště Dlouhá Lhota u Příbrami se pohybovalo dobře pět tisíc nadšených lidí všech věkových kategorií.

„Už loni jsme se přesvědčili, že tuningové srazy jsou v Česku hojně navštěvované. A pořádat společně s nimi sprinterský šampionát prospěje atmosféře. Přiznávám, že jsem takový počet příchozích nečekal. Mám radost z toho, když vidím, že auta v Česku lidi pořád baví,“ říká Tomáš Vavřinec.

Automobilový jezdec a podnikatel v jedné osobě vymyslel minulý rok šampionát, který se v tuzemsku ještě nejel. A současně také založil Svaz motoristických sprintů (SMS). Vypadá to, že čtyřkoloví miláčci (od letošního roku také motorky) pořád táhnou. Závodit za „vstupné“ v hodnotě jedné stokoruny je při současné ekonomické situaci v republice stále dostupné.

Když se podíváme na stovku účastníků, při porovnání s předchozím ročníkem ubylo exkluzivních automobilů. Ve startovním poli se objevilo více nadšenců, kteří přijedou s vlastními vozy nebo s miláčky, jenž mají menší nebo větší množství úprav.

„Chtěli jsme seriál rozšířit pro více účastníků, ať už to jsou lidé se zdravotním hendikepem nebo se staršími vozy. Zatím nejsme schopni odhadnout účast motocyklistů, proto je jejich seriál vypsán jako pohár, nikoliv mistrovství republiky,“ říká Vavřinec. A hlavní organizátor dodává: „Poděkování patří všem, které to baví, ať už závodníkům nebo divákům. Uznání zaslouží také náš pořadatelský sbor v čele s Liborem Houštěm z Kroměříže.“

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
17 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851