Ron Dennis: Šéf | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Ron Dennis: Šéf

Ron Dennis

Po třech letech se zpět do centra dění formule 1 vrátil Ron Dennis. Legendární manažer McLarenu zjistil, jak moc mu automobilové závody chybějí.

(více v čísle 22/14)

Sedmašedesátiletý Brit patří již čtvrtou desítku let k manažerům, kteří tvoří dějiny F1. A jeho názory rozhodně stojí za zamyšlení nebo polemiku. Z rozhovorů, které v několika minulých týdnech poskytl oficiálnímu webu mistrovství světa formule 1 a britským médiím, jsme vybrali následující.

Mohl bych se obvinit

Co vás přimělo vrátit se na pozici generálního ředitele McLaren Group?

Umím pochopit, proč si lidé vykládají mé rozhodnutí různými způsoby, ale byla to hodně osobní záležitost. Měl jsem svého času možnost hrát golf, chodit na ryby nebo jachtařit, ale všechny tyto věci mě bavily asi tak dva měsíce. Ta doba stačila na to, abych si uvědomil, že toužím jedině po tom, abych mohl znovu pracovat. Teď si užívám formuli 1 a cítím, že tu mám ještě nějaké nevyřízené účty. A také chci zajistit budoucnost organizaci McLaren, kde pracuji od roku 1980.

S jakými pocity jste sledoval zejména loňskou sezonu, ve které se jezdci McLarenu nedostali ani jednou na stupně vítězů?

Bylo to hodně bolestivé. Pokud někomu předáte výkonné pravomoci, existuje jediný způsob, jak posoudit výsledek svého jednání. A to je stoprocentní úspěch. Jinak se můžete obviňovat sami, že jste udělali špatné rozhodnutí.

Co jste z toho vyvodil?

Měl jsem pocit, že je nutné z týmu odstranit cokoliv, co není stoprocentně zaměřené na dosahování jeho cílů. Příliš mnoho lidí se nechalo rozptylovat jinými činnostmi.

Celý rozhovor najdete v tištěném vydání SM, č. 22/2014.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
22 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851