Miroslav Bartoš, ředitel WTCC: Rozhoduje | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Miroslav Bartoš, ředitel WTCC: Rozhoduje

Miroslav Bartoš

Miroslav Bartoš působí nenápadným dojmem, v motoristickém světě je hodně viditelnou osobou. Již sedm let pracuje jako ředitel všech závodů mistrovství světa cestovních automobilů (WTCC).

(více v čísle 27/14)

Seděli jsme spolu během víkendu na rakouském Salzburgringu. Během více než půl hodiny za ním několikrát přišli spolupracovníci a dali mu cosi k podpisu.

Učím kolegy češtinu

Pokaždé udělujete autogram, aniž byste kontroloval obsah dokumentu?

V tomhle případě ano, protože své spolupracovníky znám. Nemám důvod pochybovat, že by mi předložili něco, s čím bych nesouhlasil. Dvě rozhodnutí z podepsaných jsme konzultovali již před naším rozhovorem. Takže přesně vím, co podepisuji.

Na závodech WTCC nosíte košili s logem FIA (Mezinárodní automobilová federace). Tedy organizace, která bývá za svá rozhodnutí terčem kritiky. Vnímáte to?

Nezabývám se tím. Nejsem stálým, ale externím pracovníkem FIA, podobně jako sportovní komisaři a někteří technici. Vycházím z toho, že FIA chce, aby jí řízené závody fungovaly. Proto zaměstnává lidi, kteří svou práci umějí dělat. Což je ovšem i váš případ. Vždyť jste ředitelem již sedm let. Na to se pochopitelně těžko odpovídá, ale asi to tak bude.

Neměl jste problémy s tím, že jste z České republiky?

Nikdy to v mém případě nikdo neřešil. Naopak už jsem řadu svých kolegů naučil některá česká slovíčka nebo krátká slovní spojení. Takže ať jsme kdekoliv na světě, slyším od nich při snídani například pozdrav: Dobré ráno. S nadsázkou lze říci, že šířím český jazyk do Mezinárodní automobilové federace.

Celý rozhovor najdete v tištěném vydání SM, č. 27/2014.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
27 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851