Editorial: Na co jste se báli zeptat | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Editorial: Na co jste se báli zeptat

EDITORIAL: Na co jste se báli zeptat

Vážení čtenáři, sedmdesátiletá tradice Světa motorů velí dělat tuto práci institucionálně. Tedy každé osobní zjištění redaktora nechat mentorovat příslušnými odborníky, zbytkem kolektivu, osekat o subjektivní zkreslení a vám předložit holou objektivní skutečnost.

(více v čísle 2/19)

Vážení čtenáři,

sedmdesátiletá tradice Světa motorů velí dělat tuto práci institucionálně. Tedy každé osobní zjištění redaktora nechat mentorovat příslušnými odborníky, zbytkem kolektivu, osekat o subjektivní zkreslení a vám předložit holou objektivní skutečnost. Na autech je však zároveň zajímavé právě to, jak je jejich vnímání subjektivní. Jak tu samou vlastnost může jeden považovat za přednost, druhý za nectnost a mohou se o tom hodiny krásně hádat. Asi věčné je takové to dilema, zda za stejné peníze koupit nové a jednoduché auto, nebo ojeté a luxusní. Situaci, jak se syn tátovi ze svého BMW 530d směje za Dacii Logan, a pak za dva dny škemrá o klíče, když mu klekne automatická převodovka, jsem zažil už ve sto obměnách. A víte co je na tom nejhorší? Za chvíli mi bude čtyřicet a stále nemám jasno. Je to krásně vidět na mých sedmi nejmilovanějších ojetinách, které popisuji na stranách 52 až 65. Vedle skromné Fabie Combi je tam i supersložitá Toyota Land Cruiser 100, o které sice tvrdím, že je spolehlivější než mnohem jednodušší a mladší auta, ale moc mi to nevěřte. Mám jí fakt rád. Já, Marek Oborník i Martin Frei děláme pro Svět motorů devět let. Naši práci znáte a zřejmě si jí i ceníte. Neboť když nám píšete, tak vesměs pochvalně. Jsme však přesvědčeni, že jen slušnost vám zabránila položit také některé z následujících otázek.

„Kdo sakra jsi, že máš tak příkrý soudy?“ Na to odpovídáme na stranách 18-19, 34-35 a 50-51.

„A čím jako jezdíš sám?“ Odpověď tamtéž.

„No a co by sis teda koupil ty, když to moje auto je podle tebe krám?“ Každý z nás odpovídá sedmi podrobnými recenzemi na stránkách 20-33, 36-49, 58-65.

Příjemné počtení vám přeje

Martin Vaculík, zástupce šéfredaktora

Vyšlo v časopisu

Svět motorů Ojetiny
2 / 2019 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851