Autosalon Ženeva | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

11. 3. 2013

Autosalon Ženeva

Dacia Logan MCV

Fotogalerie

14 fotografií

Už po třiaosmdesáté míří do Ženevy obdivovatelé automobilové krásy. Švýcarský autosalon je v Evropě jediným z velkých, který se koná každý rok. Letos se nebe chmuřilo nejen nad areálem Palexpo, ale příliš jasu nebylo ani přímo na výstavní ploše.

(více v čísle 11/13)

Škoda
Autor: Svět motorů
Po podzimní Paříži, která všechny navnadila, že krize automobilového průmyslu snad už odezněla, vyslala Ženeva naopak další nelítostný signál. Nic neskončilo, je zle a bude ještě hůř. Prodeje aut v Evropě se propadají na desetiletá minima, což se nutně projevuje na penězích na vývoj. Organizátoři hrdě hlásili, že je k vidění nejvíce novinek v historii. Najít ve dvou hlavních ženevských halách opravdu nové auto pro běžný život bylo velmi obtížné. Prim hrály koncepty, luxusní auta a ve velké míře došlo i na drahé sportovní vozy, jejichž limitované edice byly často vyprodány ještě před jejich vystavením. Automobilky se jako vždy, když je hluboko do kapsy, začaly předstihovat v tom, kdo bude mít na stánku víc elektromobilů nebo hybridů. Byť toto rádoby ekologické šílení naštěstí letos nedosáhlo úrovně, již jsme poznali před třemi roky. Novinkou jsou technologie, kde auto pohání stlačený vzduch. 

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
11 / 2013 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851