Toyota Yaris Hybrid vs. Yaris 1.33 | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Toyota Yaris Hybrid vs. Yaris 1.33

Toyota Yaris Hybrid vs. Yaris 1.33

Atraktivní cena hybridní Toyoty Yaris nás přiměla k přímé konfrontaci tohoto ekojezdce s pořád o dost levnější benzinovou verzí. Vyplatí se uvažovat ekologicky?

(více v čísle 17/13)

Toyota to myslí s hybridizací světa vážně. Začalo to přísně aerodynamickým priusem, dnes už nabízejí kombinaci spalovacího a elektrického motoru i tradiční hatchbacky Yaris a Auris. Nevýhoda v podobě baterií zmenšujících kufr je pryč, z pohledu uživatele prakticky žádný rozdíl proti klasickému autu s automatickou převodovkou. Na první pohled se liší jen propracovanější aerodynamikou (spoilery, kola…) a modře zbarvenými emblémy značky.

Yaris Hybrid se solidní cenou těsně pod čtyři sta tisíc jsme coby novinku poprvé otestovali loni v létě. Letos ještě trochu zlevnil a o srovnání se stejně výkonným benzinovým bráškou si přímo říká.

Vyrazili jsme tedy na víc než tři sta kilometrů dlouhou trasu zjistit, zda má hybridní technologie skutečně co nabídnout.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
17 / 2013 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851