Renault Clio Grandtour vs. Škoda Fabia Combi | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Renault Clio Grandtour vs. Škoda Fabia Combi

Renault Clio Grandtour vs. Škoda Fabia Combi

Hned na úvod se sluší připomenout, že speciálně v české kotlině je vznětový motor v malém autě spíš výjimkou. Rozdíl v ceně nafty a benzinu už zdaleka není tak výrazný, moderní zážehové motory jsou čím dál úspornější a vyšší cena dieselu se tedy u malých levných vozů s většinou nevelkým nájezdem kilometrů zkrátka nevyplatí.

(více v čísle 21/13)

O něco smysluplnější se taková motorizace jeví u kombíků, které si lze představit jako firemní služebníky či dostupnější variantu rodinného vozu, jenž se musí v létě popasovat třeba i s cestou k moři. Malých kombi je ale na trhu od jakživa jako šafránu – aktuálně čtyři. My jsme poprvé vyzkoušeli naftové kombi Renault Clio Grandtour a jako partnera do duelu zvolili domácí Škodu Fabia Combi, která dlouhodobě okupuje přední příčky prodejních statistik.

 

Při porovnávání cen a výbavy jsme se nestačili divit. Strategie domácí automobilky a francouzského dovozce snad nemůže být rozdílnější.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
21 / 2013 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851