Toyota Auris Touring Sports: Sexy zadek | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

29. 7. 2013

Toyota Auris Touring Sports: Sexy zadek

Toyota Auris Touring Sports

Fotogalerie

7 fotografií

Zadní partie Toyoty Auris Touring Sports jsou sexy spíš z pohledu účelnosti než designu.

(více v čísle 28/13)

Základní objem 530 litrů vznikl jednoduchým protažením zádě, rozvor 2600 mm se nezměnil. Zvětšený zadek je tak hlavně při pohledu z boku docela krev a mlíko, ale připomínáme těch 530 litrů. To pak pozadí Aurisu Touring Sports najednou zkrásní!

Ještě musíme dodat, že jde o „čistých“ 530 litrů – do této hodnoty Toyota nepočítá prostor pro rezervu. Jako třeba Škodovka u Octavie Combi, kde náhradní kolo zabírá dvaadvacet litrů. Z nemyslitelných 610 je po odečtu už lidštějších 588.

Toyota Auris Touring Sports
Toyota Auris Touring Sports
Autor: Svět motorů

Ani Toyota samozřejmě neopomněla vybavit svůj kombík různými praktickými nezbytnostmi. Podlaha je tak dvojitá, spodní patro rozděleno na menší segmenty, aby drobnější předměty nelítaly ze strany na stranu. Roletku můžete po otevření pátých dveří zaaretovat ve vyšší poloze, čímž dovnitř propašujete větší náklad.

A když bude potřeba ještě víc místa, páčkou přímo v kufru sklopíte zadní opěradla, v prostoru za předními sedačkami zafi xujete roletku, z ní vytáhnete dělící síť až ke stropu – a máte krásně vymezených 1658 litrů.

Výrazně prodloužený zadní převis společně s kufrem napěchovaným kompletní rodinnou dovolenou by už mohla být kombinace, která se na jízdních vlastnostech projeví. Na Mallorce jsme však zavazadlový prostor zatížili jen dvojicí menších kufrů, a to bylo na Auris Touring Sports evidentně málo. Auris zůstal i jako kombík v zatáčkách nadprůměrně jistý, nemění se ani největší zbraň toyoty nižší střední třídy – jízdní komfort a nadprůměrné odhlučnění interiéru.

Auris Touring Sports už můžete objednávat, ceny jednotlivých verzí najdete v tabulce.

Toyota Auris Touring Sports
Toyota Auris Touring Sports
Autor: Svět motorů
 

Neomezený hybrid

Zájemce o hybridní verzi se nemusí bát, že by se akumulátory podepsaly pod menší základní objem zavazadlového prostoru nebo horší variabilitu. Vše, co jsme psali v hlavním textu, tedy 530 litrů objemu, sklápění opěradel z kufru a tak dále, se týká i Aurisu Sports Touring HSD.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
28 / 2013 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851