Harley-Davidson Softail Breakout: Narozeniny! | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Harley-Davidson Softail Breakout: Narozeniny!

Harley-Davidson Softail Breakoutt

Fotogalerie

9 fotografií

Letošní výročí oslavuje Harley-Davidson mimo jiné modelem Breakout. A že si americký výrobce nadělil dáreček!

Když už jednou máte 110 let, nemůžete narozeniny odbýt dortem. Navíc k Harleyi by se taková laskomina ani nehodila. Ale dlouhé a nízké monstrum ve stylu dragsteru, to je už vhodnější prezent!

Levný sice moc ne, 510 000 Kč… To už k oslavě musíte mít sakra důvod! Jenže nějakých šestašedesát centimetrů nad zemí, s mohutnou vidlicovou sedmnáctistovkou, která tvoří asi tak devadesát procent hmoty motorky, vnímáte půl milionu najednou jako pakatel.

Daleko důležitější přece je, že breakout vypadá jako motorka z komiksu Sin City. Na sedmnáctistovce i sedmdesátikilový redaktor působí, že by byl schopný jednou rukou vymlátit hospodu a druhou odnést z lokálu servírku. A se slečnou na tandemu upláchne rychleji, než si hostinský uvědomí, že přišel o dceru.

Stačí vzít za plyn a sedmnáctistovka okamžitě zatahuje ve stylu dragsteru. Už někde od tisíce otáček! Řadit doporučujeme kolem dvou tisíc. Ve vyšších sférách dvouválec žádný citelný efekt nepřidává a kolem čtyř tisíc už dost vibruje.

Před zatáčkou musíme zpomalit, stupačky totiž brousíme docela brzy. Ale zabrzdit víc než tři sta kilo tím jediným kotoučkem… I když vezmete za pravou páčku celou tlapou, slečna bude pořád pištět a brzdit nohama. Aby se uklidnila, je třeba povolat do služby zadní kotouč. Ale co, tak nebrzdí! Na světě jsou přece daleko podstatnější věci. Třeba to, že se naše servírka na tandemu nemá vůbec čeho držet…

Harley-Davidson Softail Breakoutt
Autor: David Rajdl
Tři možnosti

My tedy na výběr nemáme, nic jiného než černou barvu bychom si na breakout nekoupili. K dispozici je však ještě červená a modrá, kdyby někdo náhodou měl tu potřebu.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
31 / 2013 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851