Facelift Opelu Meriva: S dospělejší tváří | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

23. 10. 2013

Facelift Opelu Meriva: S dospělejší tváří

Zadní lampy.

Vzhledové změny inspirované insignií se nově objeví i na merivě.

(více v čísle 42/13)

Pozměněnou optiku předních světlometů i zadních lamp podtrhuje protažená maska a nárazník, který horizontálně orientovanými rámečky mlhovek opticky zvýrazňuje šířku vozu. Uvnitř už k tak velkým úpravám nedojde, na rozdíl od insignie zůstane merivě les tlačítek na středovém panelu.

Zadní lampy.
Autor: Opel

Dražší verze ale dostanou modernější komunikační systém Intellilink, který z auta dělá prodlouženou ruku chytrého telefonu. Systém by měl umět přijmout všechny budoucí inovace, s kterými telefony přijdou.

Systém Intelilink
Autor: Opel

Nejpodstatnější technickou změnou je nový turbodiesel 1.6 CDTi (100 kW a 320 N.m), který jsme nedávno testovali v zafi ře. Pro merivu to znamená snížení spotřeby a především značné zlepšení kultury chodu. Pro spořivěji uvažující zákazníky zůstane v nabídce verze 1.4 LPG, jejíž motor je už v továrně upraven pro náročnější podmínky spalování plynu.

 

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
42 / 2013 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851