Modernizovaný Jeep Grand Cherokee: S osmi bezpečněji | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

24. 10. 2013

Modernizovaný Jeep Grand Cherokee: S osmi bezpečněji

Každá výbava má charakteristické ozdobné prvky

Fotogalerie

4 fotografie

Američané z gruntu omladili luxusní SUV Jeep Grand Cherokee, které se právě zabydluje na českém trhu.

(více v čísle 42/13)

Aby však nedošlo k mýlce, nový „grand“ neznamená jen učesaný design, užší bixenony s diodami, nižší masku chladiče a větší koncové svítilny. V interiéru nás kromě luxusnějších materiálů přivítal obří dotykový displej s úhlopříčkou 8,4 palce, který patří integrovanému multimediálnímu centru. Novinkou je také sedmipalcová obrazovka v přístrojové kapličce. Řidiči dovoluje přizpůsobit si kombinaci zobrazovaných údajů, celkem lze nastavit stovku různých konfi gurací přístrojového štítu.

Zásadní inovace proběhla v hnacím řetězci. Pěti a šestistupňové automatické převodovky nahradilo moderní osmistupňové ústrojí od fi rmy ZF. Zajišťuje hladší řazení, lepší dynamiku a nižší spotřebu, ke které přispívá také režim Eco. Naše první zkušenost ukázala, že kultura jízdy skutečně povýšila na očekávanou luxusní úroveň. Přírůstkem v interiéru je volič jízdních režimů na středovém tunelu, který už se celý nepřesouvá, ale požadovaný mód se vybírá jen jeho vychýlením. Přestože je největší jeep pořádným kusem americké oceli a sám o sobě vyvolává pocit bezpečí, do výbavy dostal plejádu asistenčních systémů. Jmenujme varování před čelním nárazem, adaptivní tempomat schopný zastavení, parkovací kameru s dynamickým naváděním nebo propracovaný systém pro kontrolované zdolávání svahů. Tradiční předností Jeepu Grand Cherokee zůstává sofi stikovaný pohon všech kol s voličem terénních režimů, nabízený ve třech provedeních. Prostupnost terénem a komfort jízdy lze dále zlepšit volbou adaptivního vzduchového odpružení, které umí zajistit světlost až 28 cm.

 

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
42 / 2013 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851