Platforma Volkswagenu MSB: Velcí sjednocují | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

23. 11. 2013

Platforma Volkswagenu MSB: Velcí sjednocují

Bentley Continental

Zatímco mechanický základ golfu či octavie se už z továren chrlí po desetitisících kompletů, vývojáři ladí na živých prototypech prvky stavebnice pro příští modely Porsche a Bentley.

(více v čísle 46/13)

S platformou MSB mají jak ve Weissachu, tak v Crewe velké plány. Příští panamera už totiž nebude kupé jen čtyřdveřové, ale také dvoudveřové se zkráceným rozvorem, na němž se objeví i kabriolet.

Ještě zajímavější budoucnost plánuje Bentley. Na novou platformu posadí nejen continental, který dosud používá základ od Audi, ale na prodlouženém rozvoru také exkluzivní typ Mulsanne, jenž dnes musí mít mechanický základ zcela unikátní. Platforma MSB vychází z dispozic současné panamery a nabídne pohon zadních nebo všech kol. Motor se v zájmu lepšího rozložení hmotnosti posune nad přední nápravu. Zůstane velmi široký středový tunel, který pomůže tuhosti otevřených karoserií, snížení hmotnosti obstará širší uplatnění hliníku.

Dnešní panamera má motor uložený výrazně před nápravou, což má za následek nedotáčivost
Autor: Porsche

Elektronická síť včetně zábavních a asistenčních systémů bude kompletně sjednocena s Audi.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
46 / 2013 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851