Kia Soul EV: Do americké zásuvky | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

3. 12. 2013
Josef Holek

Kia Soul EV: Do americké zásuvky

Kia Soul EV

Kia představila druhou generaci crossoveru Soul teprve nedávno. Nyní potvrdila, že v příštím roce se američtí zákazníci dočkají sériové elektrické verze.

K pohonu Soulu EV poslouží elektromotor s výkonem 81,4 kW a točivým momentem 285 N.m. Jeho sílu bude na přední kola přenášet jednostupňová převodovka.

Potřebnou energii poskytnou lithium-ion-polymerové baterie s kapacitou 27 kWh. Při využití běžné zásuvky na 220 V mají být dobité za pět hodin a s rychlonabíječkou dokonce za 25 minut. Na stovku by se vůz měl rozjet za 12 s, dosáhne prý rychlosti 145 km/h a na jedno nabití ujede okolo 200 km. Proti běžným sourozencům má mít lehce upravený vzhled s projektorovými a LED světly.

Standardem budou aerodynamicky tvarovaná 16palcová litá kola. K nejzajímavějším prvkům výbavy bude patřit VESS (Virtual Engine Sound System), který má při rychlostech do 20 km/h a couvání vydávat zvuky, jimiž bude chodce a cyklisty upozorňovat na pohybující se elektromobil.

Kia Soul EV
Autor: Kia

Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851