Citroën C4 Cactus: Stylový low-end | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

16. 2. 2014

Citroën C4 Cactus: Stylový low-end

Citroën C4 Cactus

Poznali jsme se v Paříži… Citroën kráčí svou neotřelou cestou a nový model, který vybočuje ze stávajících řad C a DS, představil v mimořádném termínu ještě před ženevským autosalonem. Typ C4 Cactus bude hrát mezi ostatními citroëny podobnou roli jako rapid v nabídce Škody.

(více v čísle 7/14)

Ač rozměrově odpovídá hatchbacku C4 (rozvor 2608 mm), stojí na jednodušší a starší mechanice modelu C3. Lehkému podvozku odpovídá také nízká hmotnost karoserie, v základní verzi s přeplňovaným tříválcem vůz váží pouhých 865 kg, tedy o 155 kg méně než Rapid 1.2 MPi. Muší váze pomáhá na jedné straně jednoduchá výbava (například výklopná zadní okna a nedělené zadní opěradlo), na druhé využití pokročilých materiálů (hlinková kapota).

Minimum tlačítek, všechny funkce na displejích. K tomu dnes směřují i nejlevnější automobily
Autor: Citroën

Rozměry mfrvozu nechávají posádce velkorysý prostor, kufr má základní objem 385 litrů. Stylový interiér s minimem tlačítek a mechanických ovladačů soustředí maximum funkcí na velkoplošné displeje. Sériová výroba se rozjede v dubnu, k nám se první vozy dostanou po prázdninách.

Citroën C4 Cactus
Autor: Citroën

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
7 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851